KURSINNEHÅLL

 

Dag 1, söndag: Avresa från Sverige.
Vi anländer med KLM till Beiruts internationella flygplats nattetid.
Transfer till hotell Lamedina.

Dag 2, måndag: Presentation av
kursprogram och praktiska detaljer. Föreläsning; förislamisk historia,
Muhammeds liv och lära, det islamiska livsmönstret,
sharia-den islamiska lagen, sunna och hadither.

Dag 3, tisdag: Sightseeing Beirut.
Vi berättar om inbördeskriget och Beiruts historia. Vi besöker bl a Martyrplatsen, American University of Beirut och Bourj Hammoud. Besök på palestinaläger ingår. (Inträde till Nationalmuseum ingår ej.)

Dag 4, onsdag: Föreläsning; historia och kultur, arabiska språket. På kvällen åker vi gemensamt upp till Harissa med kabinbana (självkostnadspris).
Väl uppe vid Harissa talar vi om den libanesiska utvandringens olika aspekter.

Dag 5, torsdag: Heldagsutfärd till Baalbek- romarnas Heliopolis (ingår). Under färden berättar vi om fenicisk och romersk historia. Vi talar också om fundamentalism och jordbruksproducering. På vägen till Baalbek besöker vi Ksara vinhus. Lunch intar vi i Zahle, Bekaadalens provinsstad (dryck ingår ej).

Dag 6, fredag: Studiebesök på skola under förmiddagen. Fri eftermiddag. För de som önskar tas en längre promenad genom Jounieh stad.

Dag 7, lördag: Heldagsutfärd till Beit Eddine. Vi åker upp till Choufbergen söder om Beirut där vi besöker palatset Beit Eddine som idag är museum. Under turen berättar vi om druser, natur och djurliv. Lunch intar vi Nahr as-Saffa (dryck ingår ej). Kostnad pp 350 SEK.

 

 

Dag 8, söndag: Föreläsning

Dag 9, måndag: Föreläsning under förmiddag. Fri eftermiddag. För de som önskar kommer transport till Jeitagrottan att organiseras till självkostnadspris.

Dag 10, tisdag: Vi tar lokalbuss till Byblos där vi vandrar runt och besöker moskén, utgrävningar, souken och vi intar en typisk libanesisk lunch. Eftermiddagen fri.

Dag 11, onsdag: Föreläsning under förmiddagen. Under eftermiddagen besöks vi av gästföreläsare Giséle Assaf som tar upp utbildningsproblematik och glädje i jämförande perspektiv mellan svenskt och libanesiskt skolväsen.

Dag 12, torsdag; Heldagsutfärd till Cederträdalen, Kahlil Gibrans museum, Mar Marouns kyrka och Tripoli. Lunch ingår ej utan vi stannar till i Tripoli för en lättare måltid. Kostnad pp 275 SEK.

Dag 13, fredag: Uppsamling på morgonen för utvärdering och diplom. På kvällen träffas vi för avskedsmiddag (ingår, dock ej dryck). Vid midnatt åker vi mot flygplatsen för hemresan.

Dag 14, lördag: Hemkomst till Sverige.

Med reservation för ändringar i kursprogram.


 

Anmälan
Allmän information
Kursprogram